10 gode grunner til å dra på Gatebil i helga!

Vurderer du å dra på Gatebilfestival? Festivalen som finner sted på Rudskogen førstkommende helg er årets største. Hit kommer over 40.000 besøkene hvert år for å oppleve fart, spenning og dramatikk på banen og for å ha det hyggelig sammen med venner. Her er 10 grunner som vil overbevise deg også om å ta turen:

  1. TESTE DIN EGEN BIL PÅ BANE

Gatebil frikjøring åpner opp for det Gatebil mest av alt handler om: Å kjøre sin egen bil på bane! Alle med førerkort og en bil i teknisk god stand, kan delta. Alt som kreves av tilleggsutstyr er hjelm og flammehemmende kjøredress. Har du ikke dette selv, kan det leies hos Gundersen motorsport, som har stor stand på alle Gatebil-festivaler.

Gatebil frikjøring deles inn i tre klasser. HER kan du lese mer om de ulike klassene og hvordan du kan delta.

  1. OPPLEVE SPENNING OG DRAMATIKK I EXTREME RACE OG TIME ATTACK

I Gatebil Extreme er det ingen tekniske begrensninger for kjøretøy som deltar (ut over FIA sine krav til sikkerhet), hvilket gjør at serien tiltrekker seg noen av de mest ekstreme bilene og de råeste sjåførene. Her finner vi team som hele tiden skyver grensene foran seg og som elsker å lage show for publikum.

På Rudskogen kjøres Extreme Time Attack (beste rundetid) på fredag og Extreme Race (først i mål) lørdag og søndag. Våre engasjerte speakere holder deg hele tiden oppdatert om hva som skjer på banen, uansett hvor du befinner deg som publikum. Vi lover ekstrem spenning og dramatikk fra start til mål!

HER kan du lese mer om deltakerne i Gatebil Extreme 2019.

  1. KOMME TETT PÅ TEAMENE I DEPOT

På Gatebil på Rudskogen kan du som publikum bevege deg fritt mellom teamene i depot. Du ka også besøke pitboksene, hvor noen av de mest ekstreme bilene befinner seg, og snakke med både team og sjåfører. For deg som ikke selv er en del av Gatebil-miljøet er det en unik mulighet til å se noe av lidenskapen og det harde arbeidet som ligger bak prestasjonene på banen!

  1. DELTA I BREISALDDEN

For alle som liker å sladde og drifte er Breisladden i år en unik mulighet til å vise seg frem og konkurrere mot andre sjåfører (og seg selv) og se hvor langt opp på resultatlista man kan komme. I år er nemlig Breisladden åpen for alle! De seks beste premieres og vinneren kåres til Verdensmester i breisladd!

Les mer om hvordan du kan delta HER!

  1. SE NOEN AV VERDENS BESTE DRIFTERE I SUPER 3 

Gatebil Super 3 er en underholdende driftekonkurranse hvor tre og tre biler kjører sammen i team. Hvert lag skal oppnå et så godt samspill som mulig. Fart, vinkel, røyk og hvor tett bilene ligger sammen bedømmes.

I år stiller bortimot 30 lag, og konkurransen er tøffere enn noen gang!

Kvalifisering kjøres torsdag og finale fredag. Her blir det masse røyk, imponerende presisjonskjøring og spenning til siste slutt.

  1. STILLE UT BILEN DIN

Eller bare traske rundt i sola og se på massevis av gromme biler som står og skinner på utstillingsområdet. Alt fra daglige bruksbiler som skiller seg litt ut fra andre, til unike kjøretøy som bare brukes ved spesielle anledninger, vil du finne her.

Ønsker du å stille ut din egen bil kan du finne informasjon om det HER.

Trenger bilen din en vask, så har Kärcher egen vaskeplass på Rudskogen, og på standen til Meguiar’s hjelper deg også med å finne riktig bilpleieprodukter.

  1. SITTE PÅ I GATEBIL TAXI

Gatebil Taxi lar deg få muligheten til å oppleve en heftig tur rundt banen uten at du selv trenger å stille med bil og kjøreutstyr. Man må være minst 150 centimeter for å sitte på med Gatebil Taxi. Billetter kjøper man i Gatebil shopen. Her får man også låne kjøredress og hjelm.

Alle taxiene er spesialtrigget som løpsbiler, de har plass til tre passasjerer og kjøres av våre dyktige og erfarne sjåfører.

Mer info om Gatebil Taxi HER!

  1. TESTE DINE FERDIGHETER I RC-DRIFTING

Gatebil RC er populært blant besøkende på Gatebil-festivaler, og RC-drifterne rigger også i år opp en egen bane på Rudskogen, hvor publikum kan få prøve seg.

Gatebil RC er en felles innsats mellom flere RC drifteklubber i Norge, som gjør dette på dugnad. Vi ber derfor om at deres regler følges og at det utvises forsiktighet ved bruk av utstyret. RC drifting på Gatebil er forbeholdt voksne og barn over 10 år.

  1. LA BARNA FÅ OPPLEVE EKTE BILGLEDE

Ta med barna på Gatebil! Gatebil er et familiearrangement på dagtid, og ikke noe er bedre enn at barna får oppleve og lære fra tidlig alder at bil er gøy! La dem få heie frem sine favoritter i Gatebil Extreme, la dem få oppleve røyk og hestekrefter i Breisladden og la dem få more seg med den underholdene Super 3-konkurransen!

Familier anbefales å bo på vår familiecamp.

Fredric Aasbø vil være tilstede på standen til Rymax og signere plakater under deler av arrangementet. Nærmere tidspunkter for dette vil bli annonsert over høyttaler.

NB! På grunn av støy anbefaler vi ar barn bruker hørselvern i nærheten av depot og bane.

  1. KONSERT PÅ AFTERTRACK

Fredag og lørdag kveld blir det full fest på campen, når kjente norske og internasjonale artister kommer til Rudskogen med party-musikk og russebuss-hits. I år vil du få oppleve blant andre norske Katastrofe og Staysmann & Lazz, for ikke å nevne den tyske duoen Italo Brothers.

Alle over 18 år med festivalbillett har adgang til Gatebil Aftertrack. Du kan lese mer om Aftertrack HER!

MER INFO: