10 gode grunner til å dra på Gatebil Vålerbanen 26-28 mai!

Er du usikker på om du skal dra på Gatebil til helga? Les dette og du hiver deg avgårde med dine bilgale kompiser til Vålerbanen 20-22 mai og årets første store Gatebil-festival!

1. NESTEN 30 TIMER MED BANEKJØRING!
Gatebil er først og fremst frikjøring på banen! Det å kunne “rase” fra seg under trygge omgivelser og ikke på veien. Å se på frikjøringen er kanskje det aller kuleste på Gatebil, om du ikke deltar selv. Det er jo selvsagt enda mer gøy. Du vet aldri hvem som kommer ut på banen. En hjemmebygd Volvo med 1000 ville hester som bare spinner, eller en råfet sportsbil du gjerne skulle hatt i garasjen. Frikjøringen deles inn i følgende heat: ‘Straight Line’ (sladdefri sporkjøring). Open Line (lov å sladde men ikke ren drifting). Drift line (drifting frikjøring).

LINK: Les mer om frikjøring på Gatebil.

2. GATEBIL DRIFT SERIES OG NM I DRIFTING
På Gatebil Vålerbanen er det premiere på tidenes største driftingserie i Scandinavian – Gatebil Drift Series. Her deltar de fleste av de beste Norske og Svenske driftingførerne, holdt i tøylene av en helproff sjefsdommer fra Formula Drift USA. Gatebil drift Series kjøres på 4 av årets 5 Gatebil festivaler, og på de 3 første rundene inngår også NM i drifting, mens de 3 siste løpene teller også i SM i drifting. Kvalifisering er torsdag – Top 32 kjøres fredag kveld, mens Top 16 er siste post på programmet lørdag. Norges største drifting-stjerner Frederic Aasbø og Kenneth Moen er selvsagt på plass på Gatebil Vålerbanen for å vise alle hvordan det skal gjøres.

3. ÅRETS FØRSTE LØP I GATEBIL EXTREME!
Gatebil sin egen racing-cup med Skandinavias sprekeste startfelt hvor noen av bilene har over 1000 hester. Gatebil Extreme deles inn i to konkurranser. Time Attack og Race. I Time Attack er det om å gjøre å sette den raskeste rundetiden, og i race er det ekte Flåklypa-løp med fellesstart og først i mål. Det kjøres race både lørdag og søndag, og kampen om å vinne har antagelig aldri vært mer åpen og spennende som i år.

4. UTSTILLING ALLE BILER LØRDAG
Å gå rundt i depoet og bare se på alle de fine bilene er også alene verdt å komme på Gatebil for. Du kan selvsagt også ta med din egen bil, uansett hva slags bilmerke og årsmodel. Tilsammen deles det ut 40 pokaler, og den store utstillingsdagen er lørdag. Autoglym sponser utstillingen på Gatebil.

5. GATEBIL GT & SPORTSCAR SUNDAY
På alle Gatebil-søndager i hele år inviterer Gatebil til «GT & Sportscar Sunday». Her kan alle med typiske GT og sportsbiler komme å delta – alt fra nyere Porsche og Ferrari til gamle Amerikanske muskelbiler eller Japanske og Europeiske GT-biler. Møt opp – bli med!

LINK: Les mer om GT & Sportscar her.

6. VÆRE MED KOMPISER PÅ CAMPINGEN!
På Alle Gatebil-festivaler er det camping for publikum. På Vålerbanen ligger den knallfine campingplassen perfekte til, kun 3 minutter å gå fra banen. Her kan du slå opp telt, ta med campingvogn eller campingbil, eller en diger buss. På campingen er det masse dusjer og doer som blir rengjort hele tiden, og Våler husmorlag serverer deilige bakte poteter til alle måltider. Campingen åpner allerede torsdag kl. 08:00

LINK: Les mer om å bo på campingen.

7. AFTERTRACK FREDAG OG LØRDAG!
Når kjøringa er over på banen fortsetter moroa i stort Aftertrack-telt på hovedcampingen. Her er det full fest både fredag og lørdag kveld. Katastrofe, DJ Vogel, Brothers, poledance, pluss mye mer. Alle med festival/ campingbillett kan være med på Aftertrack som starter kl. 22.00.


Petter «Katastrofe» Kristiansen lagde kjempeliv her i fjor, og Petter kommer tilbake i 2017 ( lørdag 27 mai), pluss på Rudskogen i juli sammen med Staysman & Lazz. «Katastrofe» kan skryte av godt over 100 mill streams, som er helt utrolig for en norsk artist som synger på norsk. Petter «Katastrofe» produserer party-hits kjappere enn at du rekker å bli lei den forrige, så gjør deg klar for alle de råkule fengene Katastrofe-låtene du allerede kan, og lær deg noen helt nye.

LINK: Les mer om Aftertrack på Gatebil i 2017.

8. VÅLERSLADDEN!
Vålersladden er kult både for deltakere og publikum, og i år har vi flyttet både kvalifisering og finale med de 20 beste til søndagen. I Vålersladden deltar både proffe og amatører, både 2 og 4-hjulstrekk – alle i samme klasse. Vålersladden er rundt svingen fra enden av langsletta og mot den store tribunen ved s-kombinasjonen ved kafeteria. På tribunen er det perfekt å sitte for å se på konkurransen.

9. SITT PÅ MED GATEBIL TAXI!
Har du vært med rundt banen i en av Gatebil sine taxier? Enten på Rudskogen, Mantorp Park eller Vålerbanen? Da har du garantert lyst til å sitte på igjen, og på Vålerbanen til helgen står alle 3 Gatebil BMW M5 taxiene klare til å kjøre alle som vil i full fart på sladd rundt banen. Hver taxi har plass til 3 passasjerer.

LINK: Les mer om Gatebil taxi.

10. PAINTBALL FOR KUN KR 100!
På Gatebil Vålerbanen 26-28 mai kan du “koble” av fra all bilkjøringa og utfordre kompisene dine til en råkul paintball-duell! For bare kr. 100,- pr. omgang får du alt utstyr og hele 200 skudd inkludert, og alle over 10 år kan være med.

LINK: Les mer om paintball på Gatebil.

11. OPPLEV GATEBIL SAMMEN MED DINE KOMPISER!
Mange har blitt kjent med hverandre i mellom Gatebil-festivalene. De bor kanskje langt fra hverandre, men møtes på Gatebil hvert eneste år. Alle har det knallgøy på Gatebil, enten de kommer som publikum og bor på campingen, eller har med god-bilen og deltar på banekjøring eller på utstillingen. Gauldal Gatebil på bildet under fyller alltid opp den store plenen utenfor kafeteria med masse råfete utstillingsbiler.

vaaler_030

Gatebil ønsker alle velkommen til Vålerbanen 25-28 mai 2017

Trykk på plakaten og les mer: